اجرای طرح بومی سازی برج پاتیل گردان ریخته گری پیوسته به همت متخصصان جهاددانشگاهی صنعتی شریف
شرکت مهندسی فن آور معادن و فلزات (MMTE)، طی قراردادی، اجرای طرح «تحقیق، پژوهش و بومی سازی برج پاتیل گردان (Turret) ریخته گری پیوسته» این شرکت را به سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف واگذار کرد.
مدیر طرح بومی سازی برج پاتیل گردان، با بیان این خبر، گفت: با توجه به نقش مهم صنایع فولادی کشور در اقتصاد، بومی سازی دانش فنی و طراحی و ساخت خط ریخته گری پیوسته اهمیت زیادی دارد.
مهندس حسن کمالی، هدف از اجرای این طرح را دستیابی به دانش فنی طراحی و تدوین فن آوری ساخت برج پاتیل گردان خط ریخته گری پیوسته (Ladle Turret Localization) برای شرکت مهندسی فن آور معادن و فلزات (MMTE) ذکر کرد.
مدیر گروه پژوهشی مکانیک سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با اشاره به کارکرد این سیستم در خطوط ریخته گری، گفت: یکی از بخش های مهم خط ریخته گری پیوسته، برج پاتیل گردان(تارت) است. برج پاتیل گردان وسیله ای است که پاتیل های مذاب فولاد را نگه داشته و بطور متناوب در حالت ریزش فولاد مذاب و شارژ قرار می دهد، به این ترتیب عملکرد بی وقفه خط ریخته گری پیوسته را تضمین می کند.
وی با تشریح واکنش این سیستم در مواقع اضطرار، افزود: مکانیزم تارت دارای سیستم هیدرولیک با بازوهای چرخشی است که اجازه می دهد ضمن حفظ یک موقعیت افقی، سطح پاتیل بالا و پایین برود، همچنین وزن پاتیل ها را بطور مداوم کنترل می کند. به طور معمول از موتور AC با فرکانس متغیر برای مکانیزم انتقال استفاده می شود. برج حمل پاتیل معمولا دارای مکانیزم واکنش اضطراری برای اطمینان از ایمنی اپراتورها در مواقع اضطراری است.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی اظهار امیدواری کرد، انجام این پروژه به عنوان اولین گام در این زمینه در کشور، توسط متخصصان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، بتواند مقدمه ی اجرای طرح بزرگتری باشد که بومیسازی کل خط ریختهگری پیوسته در صنایع مختلف را شامل می شود.
نظر شما :